Property-investments.com
Sign in | Join

Beleggen in (landbouw)grond

De laatste jaren is het beleggen in grond, ook wel percelen genoemd, in Nederland steeds populairder geworden. Het doel van het investeren in percelen is om de grond na een aantal jaren met winst te verkopen. Helemaal wanneer de gemeente deze percelen als bouwlocatie aanwijst is dit erg interessant. Op dat moment stijgt de waarde en hoopt u als eigenaar de grond met een aantrekkelijke winst door te verkopen.

Veilige investering

Grond is tastbaar en het is bijna onmogelijk om de grond zomaar kwijt te raken. In het verleden is gebleken dat grond vrijwel nooit in waarde zakt. Bovendien is grond in Nederland schaars en dit vergroot de kans dat het ooit als het bouwlocatie wordt aangewezen. Het is raadzaam om onderzoek te doen naar locaties die in aanmerking komen voor gemeentelijke bestemmingsplannen. Wel is het zaak om hier ruim van tevoren op te anticiperen.

Beleggen in grond is lange adem

Houd rekening met een relatief langzame stijging van grond. Ook als uw reeds aangekochte grond als bouwlocatie wordt aangemerkt kunnen er nog tientallen jaren over heen gaan voordat het definitief rond is. Daarnaast dient u rekening te houden met factoren zoals bodemonderzoeken, vergunningen, verkavelingskosten, salarissen etc. Dit zou van invloed kunnen zijn op de winst.

Bekijk percelen op Beleggingspanden.nl

Interesse in het beleggen in grond? Bekijk eens het aanbod percelen op deze website. Met een simpele zoekopdracht vind u direct verschillende soorten percelen op diverse locaties in Nederland. Wilt u meer advies of op de hoogte worden gehouden van het beleggingsaanbod? Neem contact op en meld u aan voor de vrijblijvende nieuwsbrief.